Wij zijn stoutmoedig

Wij zijn niet bang uitgevallen. Stoute Karel, het meest ‘stoute’ restaurant in Gorinchem, durft u met passie de lekkerste wijnen en heerlijkste gerechten voor te zetten. Culinaire lekkernijen die door de visie van de kok afwijken. Dat roekeloze hebben wij niet van een vreemde. Onze naamgever is Karel de Stoute (1433-1477). Hij was stoutmoedig, dapper en roekeloos.

Stoute Karel

Wie was Karel de Stoute?

Zijn naam was eigenlijk Karel van Bourgondië. Hij was een groot bewonderaar van Alexander de Grote, sprak minstens vijf talen en was verzot op muziek. Hij was ook een verwoed krijgsheer. Karel was niet alleen heerser van Bourgondië, maar ook hertog van bijvoorbeeld Limburg en Luxemburg. Vechten deed hij volgens sommigen met een moed die grensde aan waanzin. Vandaar zijn bijnaam.

Historisch eten en drinken in Gorinchem

Deze legendarische Karel de Stoute kwam ook naar Gorinchem. Hier liet hij in 1460 de Blauwe Toren bouwen als onderdeel van een kasteel dat de vesting Gorinchem moest beschermen. Exact op deze bijzondere locatie in Gorinchem kunt u bij Stoute Karel genieten van onze dranken en fantastische keuken.

Nieuwsgierig? Enkele resten van het eeuwenoude slot zijn zichtbaar in de vergaderkamer en in enkele kamers van hotel Karel de Stoute, in hetzelfde pand als Stoute Karel. Een gerieflijke accommodatie waar u plezierig kunt overnachten.

© Copyright - Restaurant Stoute Karel, Buiten de Waterpoort 2a, Gorinchem